Pizza

Dostava hrane na dom | Pizzeria Extra | 031-656-300

SESTAVINE

Testo:
25 dag moke,
1 dl vode,
žlička olja,
košček kvasa (3dag)
sol po okusu

Nadev:
8 dag prešane šunke/salame
15-20 dag sira(najboljši je polnomastni)
šampinjoni v kisu
kuhani paradižnikovi pelati (lahko iz konzerve)

POSTOEK

V posodo stresemo moko, v sredini naredimo luknjo in vanjo natočimo 1dl mlačne vode, v kateri smo prej raztopili kvas. Dodamo še žlico olja, ščepec ali dva soli ter vse skupaj premešamo in pregnetemo, dokler se ne izoblikuje kepa. Pekač namažemo z oljem, testo pa previdno raztegnemo čez cel pekač. Naložimo pelate, ki smo jih spasirali ali narezali, dodamo narezane koščke šunke, narezane gobice v kisu in nariban sir. Pečemo 20-30 minut v pečici (odvisno od debeline testa).

Najboljši nadevi za home-made pizzo | Student.si
https://www.youtube.com/watch?v=ZsPqh7DB7f4
Ta vnos je bil objavljen v Kulinarka. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja