Čevapčiči

Čevapčiči | Gurman.eu

SESTAVINE: (za 4)
500g mladega govejega mesa
160g jagnjetine
100g govejega loga
400ml mesne jušne osnove
4 lepinje
2 čebuli
sol

POSTOPEK:
1. Meso zmeljemo, damo v posodo, posolimo in dobro premešamo. Počakamo približno 10 minut, nato ga še enkrat zmeljemo in damo v posodo. Posodo postavimo čez noč v hladilnik. (ali kupimo čevapčiče v trgovini)

2. Naslednji dan naredimo čevapčiče in jih popečemo na ponvi brez dodajanja olja.

3. Vzamemo krožnik in vanj zlijemo jušno osnovo. Vzamemo lepinjo, jo prerežemo na pol,pomočimo v jušno osnovo in položimo na čevapčiče, ki se pečejo v ponvi. Ko se lepinja segreje, vse skupaj odstavimo. Kot prilogo dodamo narezano čebulo.

In Bosnian & Herzegovian City Of Travnik The Worlds Largest Ćevapi Portion  Was Made – Slavorum
Beautiful

https://www.youtube.com/watch?v=r6MdOi7-7UU
Ta vnos je bil objavljen v Kulinarka. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja