Riž

Tako bo riž vedno rahel in prav nič lepljiv! - Okusno.je

SESTAVINE: (za 4)
4dl dolgozrnatega riža
6dl vode
sol
(lahko dodate še kaj če želite)

POSTOPEK:
1. Riž stresemo v gosto žičnato cedilo in ga pod tekočo hladno vodo spiramo toliko časa, da izpod cedila priteče bistra voda. Spran riž temeljito odcedimo, stresemo v kozico z debelim dnom ter zalijemo s hladno vodo. Začinimo s soljo.

2. Kozico pristavimo na ogenj in vsebino zavremo. Takoj, ko zavre, kozico pokrijemo in temperaturo znižamo, da tekočina zgolj rahlo vre. Riž nato pokrito kuhamo še toliko časa, da vpije vso tekočino in se zmehča. 

3. Kuhan riž premešamo z vilicami, da ga razrahljamo, nato pa ga postrežemo.

Recept: Zelenjavni riž | Moji recepti
https://www.youtube.com/watch?v=fBfNi3F0ASk
Ta vnos je bil objavljen v Kulinarka. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja